Reflexer med tryck 2021

Reflexer med tryck  finns i många olika modeller och former. Gemensamt är att dom alla har en viktig uppgift att fylla – att vara en säker profilprodukt. Det viktigaste för dig som tänkt profilera ditt företag med reflexer är inte bara att välja form och modell utan att se till att reflexerna du avser att beställa är godkända. Ditt företag vill inte synas i något annat sammanhang!

Reflexer 2022

Om reflexer

Tänk vilken stor skillnad en liten reflex kan göra. Materialet reflekterar omgivningens ljus och får dig att synas i mörkret. Det tillåter bilister att upptäcka dig på hela tre gånger så långt avstånd än utan reflex. Bär du bara en reflex bör du placera den i midjehöjd på din högra sida för att få optimal effekt. Reflexer bör vara en självklarhet för all att bära både vuxna och barn. Reflexer med tryck är en enkel och billig försäkring som räddar liv.

Reflexer 2022

Krav på reflexer

Gränskrav för reflexer och reflexmaterial finns i tre europeiska standarder, EN471 varselkläder, EN 1150 varselväster för fritidsbruk och EN 13356 reflexprodukter. Dessa standarder avser inte bara optiska krav utan även krav på beständighet mot yttre påfrestningar. En certifierad produkt garanterar en god synbarhet och en god hållbarhet. Reflexens kvalitet kontrolleras med mätningar där reflekterat ljus mäts i olika observationsvinklar och olika infallsvinklar. Resultaten anges för en reflexprodukt i millicandela per lux och kvadratmeter. Reflexvärdet för en produkt anges ofta i CIL.

Reflexer 2022

Reflexer i olika utförande

Reflexer avsedda för tryck finns i mängd olika varianter och prislägen. Här följer en kort beskrivning av de vanligaste och mest sålda reflexerna med tryck. Vi hittar mjuka reflexer, reflexclips, hårda reflexer, reflexband, eller slapwraps som de också heter.

Reflexer 2022

Reflexband – Slapwraps med tryck

Reflexbandet fäster du enkelt runt armen eller benet genom att ”slå fast det”. Formar sig efter arm eller ben. När det inte används rullar du ihop det och förvarar i fickan, väska etc. Tack vare sin form så har reflexbandet stor tryckyta vilket ger bra reklamexponering. För att behålla reflexförmåga och godkänd standard sker trycket under själva ytskiktet vilket gör att den reflekterande förmågan inte försämras.

Reflexclips med tryck

Reflexklämma eller Smart clips är lätta att fästa i jackärmen, i fickan, på ryggsäcken eller bak på jackan. En praktisk modell som alltid sitter ordentligt på plats.

Reflexer 2022

Hårda reflexer med tryck

Reflexhanger eller reflexbrickor i hårdplast är den mest klassiska modellen av reklamreflexer. Reflexbrickor med tryck finns i många olika former och motiv. Oftast i både i ofärgad och gul plast. Reflexhanger har ett snöre/säkerhetsnål eller kullänk så du enkelt kan fästa den i kläder, väskor mm. Hårda reflexer går också att få i egen design och form vid större kvantiteter.

Reflexer 2022

Mjuka reflexer med tryck

Mjuka reflexer med tryck är som namnet antyder mjuka men i övrigt så är det samma förutsättningar som de hårda reflexerna med tryck. Tillverkade av högreflekterande kvalitetssäkrat material från 3M. Trycks under ytskiktet för att behålla reflexförmågan. Finns i mängder av olika former och motiv. Även dessa går att få i egen design vid lite större kvantiteter.

Reflexvästar med tryck

Reflexvästar med tryck har de senaste åren blivet populära att använda när du rör dig i mörkret. Om du promenerar, joggar, cyklar mm så är reflexvästen en utmärkt garanti för att synas och utläckas i tid i trafiken. Se till att väljer godkända reflexvästar och varselvästar med ditt tryck på. Finns i olika säkerhetsklasser beroende på hur och var reflexvästen ska användas. En vanlig klassning är, EN ISO 20471, klass 2. D.v.s. godkänd för att bäras på de flesta arbetsplatser som kräver extra synbarhet dag som nattetid.

Reflexer 2022

Reflexselar med tryck

En produkt som snabbt blivit en storsäljare och utmanare till reflexvästen. Enklare att bära då den lätt justeras att passa utan på dina vanliga kläder, både barn och vuxna. I övrigt så har reflexselen samma egenskaper och funktion som reflexvästen och varselvästen. En reflexsele med tryck är en trygg profilprodukt att ge bort.

Kort om tryck på reflexer

När det kommer till tryck på reflexer så görs detta i de flesta fall enligt EU:s normer och regler dvs att man trycker under reflexens ytskikt och material. Detta för att behålla reflexens förmåga och funktion till fullo och inte försämras.

Tänk på att…

Något som är värt att tänka på är att reflexer tappar sin förmåga efter två till tre år och inte fungerar lika bra längre. Se därför till att regelbundet byta ut dina reflexer så att du går säker med fullt funktionsdugliga reflexer.

Rulla till toppen