Hinza väskan – En profilprodukt 2023

Hinza Väskor

Hinza väskan ett original från 50-talet som blivit något av en designklassiker. Trendigare än någonsin. Storsäljare i profilbranschen och alltid populär sommargåva och företagsgåva.


Hinza Väska — Stor Olivgrön - Green Plastic, biobaserad plast, överdrag vattenavvisande tyg.
Hinza Väska — Stor Olivgrön – Green Plastic, biobaserad plast, överdrag vattenavvisande tyg.

Funktion

Med sin unika design och överlägsna användbarhet är väskan från Hinza lika självklar till stranden och utflykten som till festen eller samman-trädet. Utmärkt till smart förvaring och är samtidigt en färgglad inredningsdetalj. Praktisk till fritidssysslor och trädgårdsarbete då den är tålig och lätt att göra ren. Använd den som shopping-bag istället för butikernas plastpåsar och värna om miljön. Komplettera den med en insats eller kylväska och gör den än mer användbar.


Hinza Väska — Stor Mint - Design från 1950-talet.
Hinza Väska — Stor Mint – Design från 1950-talet.

Svensktillverkad

Hinzaväskorna tillverkas i Hillerstorp i Småland med omtanke om kvalitet, miljö och arbetsförhållanden. Fabriken är certifierad inom miljö- och kvalitetsledning enligt ISO-9001 och ISO-14001. Genom närheten till fabriken har företaget kontroll över material och produktion samtidigt som transporterna blir korta. Alla väskor har lång livslängd och är tillverkade i plast som är återvinningsbar. Väskan är en klimatsmart och hållbar profilprodukt.


Hinza Väska — Stor Ljusblå - Green Plastic, biobaserad plast.
Hinza Väska — Stor Ljusblå – Green Plastic, biobaserad plast.

Green Plastic

Green Plastic-varianten av Hinzaväskan är ett ännu mer klimatsmart val eftersom merparten av plasten i väskan är biobaserad och framställs av sockerrör som är en förnyelsebar råvara.


Hinza Väska — Stor Blå - Design från 1950-talet.
Hinza Väska — Stor Blå – Design från 1950-talet.

Hinza Historia

”Den stora modellen av Hinzaväskan är en svensk klassiker från 1957 som producerades av plast- och kemikoncernen Perstorp AB. Väskan som då hade namnet ”Shoppingbag 329” ritades av Curt Christopherson som var formgivare på Perstorp AB. Produktionen av väskan upphörde i mitten av 60-talet när matbutiker började dela ut gratis plastpåsar att packa maten i.

Karin Bachstätter, som är barnbarns barn till grundaren av Perstorp AB och uppvuxen med de praktiska plastväskorna, tog tillsammans med sina föräldrar 2006 upp produktionen av väskorna under namnet Hinza. Namnet kommer från Perstorp AB:s tidigare VD-bostad som heter Hinza Lycka och som numera är företagets kontor.

Ett exemplar av en väska tillverkad av Hinza väska Perstorp AB på 1950-talet finns utställt på Plastens Hus i Perstorp, Sveriges enda plastmuseum”. Källa: Hinza.se


Hinza Väska — Stor Rosa - Green Plastic, biobaserad plast.
Hinza Väska — Stor Rosa – Green Plastic, biobaserad plast.

Profilprodukt

Hinzaväskan har genom åren blivit en storsäljare och mycket uppskattad profilprodukt och sommargåva. Vem vill inte ha sin logo tillsammans med ett original och klassiker. Actera är Hinza väska återförsäljare och vi trycker din logo på Hinza väskor. Kontakta oss för pris och offert.

Rulla till toppen