Paraply med tryck – Reklamparaplyer (2021)

Dåligt väder har alltid funnits. Däremot har paraplyer bara funnits i några hundra år. Reklamparaplyer och paraplyer med tryck har inte så många år på nacken men är en mycket populär profilprodukt. En vattentät profilprodukt som skyddar i nästan alla väder både sol och regn.

Användbar profilprodukt

Paraplyer med tryck är nog en av de mest givna och användbara reklamprodukter och profilprodukter som finns. Paraplyet är billigt och funktionellt. Vi tänker egentligen inte så mycket på våra paraplyer – förrän regnet börjar ösa ner. Vill du ha en kostnadseffektiv profilprodukt så är paraply med tryck en given och prisvänlig marknadsförare av din logo eller ditt budskap. Att använda sig av profilprodukter som mottagaren använder och exponerar blir automatiskt den bästa reklamen för ditt företag.

Actera paraply med tryck

Paraplymodeller

Paraplyer kommer i en mängd olika varianter, storlekar och prisklasser. Är du på jakt efter ett litet och smidigt paraply eller ett stort paraply som håller dig torr på golfbanan? Paraplyer finns i en mängd olika varianter, storlekar och prislägen. Det finns stora golfparaplyer, genomskinliga paraplyer, kompaktparaplyer, klassiska paraplyer och stormparaplyer. Små kompaktparaplyer är praktiska och lätta att ta med i väskan när du är på språng. Lite större så kallade standardparaplyer eller cityparaplyer för vardagligt bruk.

Actera paraply med tryck

Stormsäkra reklamparaplyer

Paraplyer ska skydda mot regn men också stå emot rejäl blåst och vindstötar. Stormsäkra och vädertåliga paraplyer har det där lilla extra för att klara extremväder. Ett stormsäkert reklamparaply bör vara tillverkat i glasfiber. Ska klara av att vända upp i vinden utan att gå sönder. Bara att fälla tillbaka och använd igen! Stormsäkra paraplyer kostar lite extra men kan vara en bra investering när du väljer ett reklamparaply.

Actera paraply med tryck

Kort om paraplystorlekar

Lite förenklat kan man säga att det finns i princip 3 olika storlekar. Standardparaplyer eller Cityparaplyer som är ca 100 cm diam. Golfparaplyer som är ca 130 cm diam. Kompaktparaplyer som är ca 80-90 cm diam. Paraplyet består oftast av åtta paneler.

Paraply med tryck - Reklamparaplyer

Kort om paraplyhandtag

De storsäljande paraplyerna har klassiska böjda trähandtag. Men det böjda handtaget behöver inte alltid vara i trä utan finns numera även i plast eller aluminium. Paraplyer kan också fås med greppvänliga raka handtag tillverkade i så kallad EVA – ett mjukt skummaterial.

 Actera paraply med tryck

Tryck på paraply

Du väljer själv hur du vill marknadsföra ditt företag. Stora logotryck på stora paraplyer, många paneler eller fält. Eller ett litet diskret tryck på en panel eller fält på ett mindre paraply. Vanligast är att man väljer tryck på en eller två paneler Vill du ha en diskret märkning så är gravyr på handtaget ett alternativ.

Paraply med tryck

Designa eget reklamparaply

Kanske har du tänkt att du ska göra ett helt eget paraply till ditt företag? Inga problem! Idag finns det stora möjligheter att trycka över hela paraplyet på alla paneler och dessutom få olika tryck på ovansida och undersida. Allt kan sublimerings tryckas i 4-färg med motiv som kan ge en riktigt häftig effekt på ditt reklamparaply. Det bäst av allt är att du kan göra detta från ganska låga antal och till riktigt bra priser. Vill du starta en egen paraplyproduktion så kontakta oss för villkor och offert.

Actera paraply med tryck

Visste du detta om paraplyet?

Parasoller uppfanns i forntida Egypten för över 3000 år sedan. De var stora och skapades för att skydda faraoner och adel från det starka solljuset. Egyptierna fann aldrig någon anledning att vattentäta sina parasoller. Med det gjorde kineserna på 400-500 talet. Med ett slags oljat papper lyckades man göra parasollet vattenavstötande och därmed var paraplyet uppfunnet! Fram till mitten av 1700-talets ansågs paraplyet vara ett kvinnligt tillbehör. Något som en engelsk filantrop vid namn Jonas Hanway lyckades ändra på. Han använde en mer manlig och rejäl variant av paraplyet i offentliga sammanhang. 1851 utvecklade en brittisk affärsman paraplyet. Med hjälp av ett u-format stålskelett och ett oljat canvastyg – fick den ett utseende och funktion som liknar dagens paraplyer. Ordet paraply kommer från franskans parapluie som betyder ungefär ”skydda regn”. Källa: alltomvetenskap.se

Actera paraply med tryck
Rulla till toppen