Julgåva och Coronagåva, vad gäller 2021?

I år 2021 blir ytterligare ett ovanligt år i efterdyningarna av den pandemi vi haft, och till viss del fortfarande har. Detta påverkar ju naturligtvis alla företag på något sätt. Men regeringen har beslutat att stimulera möjligheten för företag att ge lite extra uppmuntran i form av dyrare julgåva till sina anställda i dessa annorlunda och tuffa tider.

Joyful Giftcard julgåva och coronagåva till anställda och kunder 2021.
Joyful Giftcard

Coronagåva

Den extra skattefria gåvan till anställda kvarstår även under 2021. Beloppet du får ge för är höjt till 2 000 kronor inkl. moms. Det vill säga ditt företag får ge en gåva till anställda för 1600: – + moms. Beslutet gäller under hela 2021.


Global kockknivar julgåva och coronagåva till anställda och kunder 2021.
Global Kockknivar

Julgåva

Även den ordinarie skattefria gränsen för företagsjulgåva är höjd till 500: -. Det vill säga 400:- + moms. Detta beslut är ej tidsbegränsat utan gäller som ordinarie skattefri gräns. I värdet inräknas inte fraktkostnader.


Urbanista julgåva och coronagåva till anställda och kunder 2021.
Urbanista

Coronagåva + Julgåva

Den så kallade coronagåvan gäller utöver den möjlighet företag har att ge en ordinarie skattefri gåva som redan finns, exempelvis julgåvor och gåvokort. Så under 2021 har du möjlighet att kombinera den tillfälliga coronagåvan med ordinarie julgåva (företagsgåva) för att ge de anställda en skattefri julgåva för upp till 2500 kronor inklusive moms. Vilket innebär 2000:- + moms.


Klong julgåva och coronagåva till anställda och kunder 2021.
Klong

Vi har din företagsgåva

Hos oss hittar ni er företagsgåva eller gåvokort till personal och kunder. Vi jobbar med massor av välkända varumärken och har tillgång till hela deras sortiment av potentiella julklappar & företagsgåvor till företag. Vi jobbar t.ex. Eva SoloGeorg JensenSteltonLe CreusetHolmegaard, Klong, Global m.fl. Saknar ni någon produkt eller har en speciell önskan om en företagsgåva till anställda, tveka inte att kontakta oss. Vi kan hjälpa dig med det mesta inom julgåvor, sommargåvor, företagspresenter och skräddarsyr gärna ett paket som passar just dig.


Solstickan julgåva och coronagåva till anställda och kunder 2021.
Solstickan Design

Vi hjälper dig

Är du tveksam eller osäker på vad som gäller när du ska ge bort en företagsgåva så hjälper vi dig naturligtvis gärna. Både med att förklara vad som gäller skattetekniskt och naturligtvis valet av din gåva. Tveka inte att ringa, maila eller chatta med oss!

Läs mer om skatteregler för företagsgåvor på Skatteverket.


Klippan julgåva och coronagåva till anställda och kunder 2021.
Klippan Yllefabrik

Rulla till toppen