Gåvokort som företagsgåva (2021)

Gåvokort till anställda och kunder som företagsgåva är en enkel och bekväm lösning som du kan ge till alla. Du ger bort en möjlighet med ett gåvokort – mottagaren får själv välja sin gåva och får den hemskickad till sig. Gåvokort finns i olika prisklasser och med olika teman, produktinriktning. Med en del kort får du också en bonusgåva. Mer om detta här nedan där vi reder ut begreppen och vanliga frågor kring gåvokort.

Gåvokort Vinga

Gåvokort – Vad är det?

Gåvokort är helt enkelt ett presentkort med ett visst värde. Kortet kan man lösa in digitalt på en angiven website där kortets värde motsvarar ett val av en valfri gåva som skickas hem till mottagaren.

Hur fungerar Gåvokort?

När du delat ut dina Gåvokort, som oftast levereras i form av en trycksak, ibland förpackat i någon gåvobox eller liknande så loggar mottagaren av Gåvokortet in på en website som finns angivet på kortet. Inloggningen görs med ett lösenord/kod som även den finns angiven på gåvokortet. Därefter väljer mottagaren ut en lämplig gåva och anger sin hemadress för leverans. Gåvan skickas sedan till närmaste paketombud. Mottagaren blir sedan aviserad om sitt paket när det finns att hämta.

Vilka gåvor kan man välja?

De flesta gåvokort har ett stort antal gåvor att välja på. Det som skiljer i sortiment kan vara är att vissa kort har teman som tex Mannerströms Gåvokort som innehåller uteslutande köksrelaterade produkter. Men de flesta gåvokort har ett brett sortiment för hem och fritid vilket gör att alla kan hitta en lämplig gåva där – ung & gammal – kille eller tjej!

Vilket Gåvokort ska man välja ?

Detta är ju en svår fråga som inte kan besvaras med ett kort svar. Vilket gåvokort man väljer avgörs ju dels av vilken budget du som inköpare avsatt för ditt inköp. De flesta kort finns i olika valörer.  Ett bra riktmärke kan ju vara att välja Gåvokort som har ett brett sortiment av gåvor och ger mottagaren stora valmöjligheter. Vi på Actera Profilreklam rekommenderar Joyful Giftcard, SummerCard, Vinga Giftcard och Smartbox, kort med bra sortiment och kvalitativa produkter.

Vad är bonusgåva?

Några Gåvokort erbjuder möjligheten att få en Bonusgåva. Bonusgåvan är helt enkelt en extra present/gåva utöver det val som sedan kan göras från själva gåvokortet. Bonusgåvan ingår i priset på gåvokortet. Utbudet av bonusgåvor brukar vara begränsat till ett tiotal. Bonusgåvan levereras tillsamman med gåvokortet. Bonusgåva & gåvokort delas ut av företaget till sina anställda eller kunder.

Fraktkostnad vad är det?

Fraktkostnaden som tillkommer i princip på alla Gåvokort är inte frakten för leveransen av själva kortet eller eventuell bonusgåva. Fraktkostnad per kort, oftast ca 75 kr, är kostnaden för att skicka den utvalda gåvan hem till mottagarens paketombud.  Fraktkostnaden inräknas inte i Gåvokortets värde och påverkar ej förmånsvärde.

Digitala möjligheter!

De flesta Gåvokort har möjligheten att skickas digitalt. Dvs. du kan maila kort och hälsning till mottagarna. En funktion som varit flitigt använd i coronatider då många jobbat hemifrån.  En del gåvokort erbjuder också att skapa en egen hemsida med er företagslogo, bild mm. Det blir då det första mottagren ser då man löser in sitt kort. Du kan i vissa fall också göra en personlig hälsning i form av en videoinspelning. Möjligheterna och anpassningar ovan är oftast förknippad med en ringa kostnad – men ingår vid köp av ett större antal gåvokort. Kontakta oss på Actera Profilreklam så berättar vi mer.

Kan man få företagsanpassade Gåvokort?

Vid beställning av 50 kort eller fler finns oftast möjligheten att göra ditt gåvokort mer personligt med hjälp av bilder, logotyper och hälsningar. Kontakta oss på Actera Profilreklam så berättar vi mer.

Vi hjälper er!

Det finns mycket att säga om gåvokort och information att ta till sig. För er som tänkt ge bort ett Gåvokort som företagsgåva kan lätt bli osäkra på alla möjligheter och val som finns kring de olika gåvokorten! Men oro er inte, vi hjälper er gärna! Slå oss en signal på 0411-498 50, Actera Profilreklam.

Rulla till toppen